Het maakt niet uit of je talent hebt om voor de groep te staan of niet. Allemaal zijn we op sommige momenten onzeker of we het op de juiste manier doen. We willen immers de les zo goed mogelijk geven en misschien ook wel een populaire docent worden toch?
Wanneer je begint met lesgeven is het helemaal niet zo raar dat je gespannen bent over het verloop van de les. Is het dan niet fijn om te weten dat iedereen dat meegemaakt heeft? Met een goede voorbereiding kan je er alles aan doen om van je tijd voor de klas een onvergetelijke periode te maken. Je kan op deze site lezen hoe je jouw les zo goed mogelijk kan voorbereiden, maar het blijft natuurlijk altijd iets persoonlijks. Wat voor de één werkt hoeft niet altijd voor iemand anders ook te werken. Het is ook belangrijk hoe je voor de klas staat en hoeveel zelfvertrouwen je uitstraalt. Uiteindelijk komt het daarnaast ook neer op consequent zijn. Jij maakt de regels, dus dan is het ook aan jou om te zorgen dat de leerlingen deze regels opvolgen. In het begin kan dit een groot gevecht zijn, maar in de loop van het schooljaar zal je merken dat de leerlingen het juist prettig vinden om te weten waar ze aan toe zijn. Dan weet je waarom je al deze tijd in het voorbereiden van je les hebt gestoken. En uiteindelijk is dat het allemaal waard.

Dus probeer de tips die ik noem uit en ik hoop dat je daardoor het zelfvertrouwen krijgt die je in dit vak zo hard nodig hebt. Ook worden deze pagina’s regelmatig bijgewerkt en aangevuld. Dit gebaseerd op eigen ervaringen, maar hopelijk ook door jouw ervaringen. Dus probeer het uit, vertel eens op het forum hoe het is gegaan en geef misschien wat tips om alle informatie nog beter te maken!